d r e a m -

HOME ABOUT ONE TWO FOLLOW DBOARD




© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Image Transparent [Pixlr]


Assalamualaikum! 
Okay, kebanyakan newbie mmg xtau bende ni, so kita cube buat. Lagipun Hana xde photoshop nk transparentkan. Leceh la nk download, but ni senang , xpayah nk downloadd, free je. 
Click here untuk buka pixlr tu. 
Oh ye sekejap! Ade lak org tnya kat.. facebook Hana. PNG tu ape? 
PNG ataupun Transparent mean belakang dia takde background contoh : 

hah, like that. so kita nak pngkan yg berbackground putih kpd tidak berbackground. Deal ? 
Ok let's begin it ~!
1. Click open image from computer.
2. Open image yg background putih tapi takde kotak2 mcm kat atas tu. 
3. Cari layers kat tepi2 tu 

4. Double click, mcm atas tu, supaya dia akan keluar kotak yg ada tanda tick tu.

5. Next, click want tool. Tkn background putih tu. Nnti akan keluar garis putus2.

6. ok then , click edit, tekan clear/cut . But if you click cut, nnti xjadi la itu ini la, so korng tkn je la clear ok ? 

7. Ok done, korng tkn file, click save , tukarkan format jpg kpada format png :DD

Ok dah siap !! 

Goodluck :DD

Harap harap menjadi la , cause dah lama tak pngkan gmbr nih. Haha, ni pun ikut naluri Hana je muahaha........ ok la, bubye, wsalam :PP

Labels: ,

©