d r e a m -

HOME ABOUT ONE TWO FOLLOW DBOARD




© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Perbezaan Follow Button dan Follower Widget

Assalamualaikum . Ade org tanya kat fb , dia tanya .

"Akak , followers widget tu ape ? "

Ni yg susah nak terangkan . Even Liyaa tau followers widget tu ape , tapi memang tak dapat la nak berkata-ii dengan maksudnya faham tak ? Ayat berbelit xD Meh Liyaa terangkan . 

Followers Widget ni sebenarnya ada perbezaan dengan Follow Button. Eh eh ? Knp masukkan ni pulak ? Hah, baca la dulu. Follow button ni selalunya ramai newbie ataupun pengguna blogger yg lain gunakan ni sebab ia boleh menjimatkan ruang. Dulu liyaa pun suke gune follow button dari followers widget. Sebab liyaa tak tau cara gune haha.. Follow button ni pulak sebenarnya ada limit tau. Pernah tak korang, pengguna blogger ni cakap takleh follow kat cbox ? 

"Maaf , Saya takleh follow awak sebab awak takde followers widget."

"Hai, saya tak dpt follow awak , maaf ye" 

"Sorry , saya dah limit untuk gune follow button" 

Tu contoh, so follow button ni ade limit tau. Contoh korang dah 300 blog yg korang follow. Theen korang nak follow blog yg ke 301 tapi takleh. Berkali-ii korang buat pun tak akan meningkat sebab follow button ni hanya boleh follow sebanyak 300 org je. So kiranya follow button ni ade had. Takleh melebihi 300 blog. Dapat tngkap ?

Follower Widget

So ni contoh follower widget. Follower widget ni takde limit. Beribu-ii blog pun korang boleh follow. Tak macam follow button. Even follower widget ni ambik ruang, tapi boleh letak kat bahagian sidebar. Blog yg ade follower widget ni, mesti korang ingat dorang menunjukkan ? Eh tak, ade gak kebaikannya. Klau nak buat giveaway , better guna ni. Sebab takut ade org yg dah limit gune follow button. Eh eh ? Tak tau letak ? Lepas post ni, InsyaAllah liyaa cube untuk buat tutorialnya ye ^^
©